Nieuws

5 tips om beter te studeren tijdens corona

5 tips om beter te studeren tijdens corona

Lockdown, avondklok, geen leuke feestjes meer en thuis studeren. Na ruim een jaar in deze gekke tijden wordt het er niet makkelijker op. Marian van @gelukkigestudent geeft een aantal tips om beter te studeren tijdens corona.

Tip 1. Sta jezelf toe om af en toe flink te balen, te chagrijnen of verdrietig te zijn. Dan laat je het daarna ook weer makkelijker los.

Tip 2. Wees lief voor jezelf. Het is helemaal niet gek om zelf even je beste vriend of vriendin te zijn en bijvoorbeeld na het afronden van een taak tegen jezelf te zeggen: ‘Hey, super dat je dat hebt gedaan!’

Tip 3: Maak je dag zo normaal mogelijk: klaar met een opdracht? Ruim je bureau op alsof je naar huis gaat, ook al ben je daar al. Klaar met online college? Ga tóch dat stukje fietsen wat je anders ook zou doen. Dagelijks een frisse neus halen is sowieso een goed idee. ;)

Tip 4: Maak je planning concreet. Bonustip: maak je planning zo dat als je hem aan een ander geeft die persoon precies weet wat er moet worden gedaan. Als dat voor die ander meteen duidelijk is heb je écht een goede planning.

Tip 5: Denk niet vanuit wat allemaal niet mag, maar vanuit wat nog wel kan. Samen een mooie wandeling maken, koken, eten. En als het avondklok is: kijk met je hele Whatsapp-groep tegelijk een domme film of tv-show en leef je helemaal uit op het commentaar.

Liefs,
Marian

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren