CareerUp

CareerUp is een initiatief van Profileermij, opgericht om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen en de regionale arbeidsmarkt beter te laten werken.  Met behulp van een online platform kunnen werkgevers studenten en net afgestudeerden vinden, volgen en matchen met vacatures. Voor studenten biedt deze werkwijze de mogelijkheid om vroegtijdig zichtbaar te worden voor aangesloten werkgevers en tevens de nodige ondersteuning in het maken van de juiste carrièrekeuzes.

Het is voor alle studenten van kennisinstellingen mogelijk om een Carrièreprofiel aan te maken. CareerUp werkt daarom nauw samen met kennisinstellingen om het bereik onder de studenten optimaal te benutten. De Carrièreprofielen bieden naast een gebruikelijk CV ook inzicht in de cruciale soft skills. Tegelijkertijd krijgen werkgevers de mogelijkheid een vacature op te stellen en in gesprek te gaan over de matches aan de hand van de Carrièreprofielen van studenten. Careerup gelooft namelijk dat er veel interessante werkgevers zijn in de regio die niet altijd bekend zijn bij studenten.

CareerUp staat voor carrièregeluk. Om dit geluk te realiseren kun je niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over wat jou beweegt in het leven, waar jij je energie van krijgt en waar je naar toe wilt in je carrière. CareerUp geeft antwoorden op vragen zoals: ‘’wie ben ik?, wat kan ik?, wat wil ik? Verder geeft CareerUp inzichten in mogelijkheden die eenTP’er heeft in het werkveld en hoe je je het beste kunt profileren.