Bestuur 2020 - 2021

website.JPG
Bestuur 2020-2021. V.l.n.r. Durkje Zijlstra (voorzitter), Hilde Mars (intern coördinator), Dianne Haaksema (extern coördinator), Dennis Buwalda (penningmeester), Sanne Huiberts (secretaris).


Vanaf 25 februari zijn wij het nieuwe bestuur van SV Gente. Allemaal zullen wij ons keihard inzetten voor de vereniging. We kijken uit naar alle activiteiten die wij en onze commissies gaan organiseren. Samen hopen we er, ondanks de coronacrisis, een mooi jaar van te maken voor onze leden en niet-leden! Voor nu vooral via Instagram, Maar hopelijk straks ook weer in het 'echte' leven.  Wij hopen jullie allemaal in goede gezondheid terug te zien! 

Liefs, Dianne, Sanne, Durkje, Hilde en Dennis


Voorzitter
Mijn naam is Durkje Zijlstra, 20 jaar en ik zit alweer in mijn tweede jaar van de studie Toegepaste psychologie. Naast mijn studie houd ik erg van dingen organiseren en ondernemen. Stilzitten is niks voor mij. Van andere mensen blij maken word ik gelukkig, vandaar de keuze Toegepaste psychologie. Voordat ik aan de opleiding Toegepaste Psychologie begon heb ik na de HAVO een jaar in Spanje gezeten om Spaans te leren en om als au pair te werken. 

Ik heb besloten om te solliciteren voor het bestuur van Gente omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, mijzelf nog meer ontwikkelen op professioneel gebied en veel leuke dingen neerzetten om zo veel blije studenten te zien. 

Als voorzitter zorg je ervoor dat je overzicht bewaard en van alles wat weet. Altijd klaar staat voor je team en goed luistert naar wat er gebeurt. Dit is onwijs leuk en je krijgt er veel voor terug. Vol vertrouwen kijk ik uit naar de aankomende maanden. Waar het bestuur 2020-2021 van Gente er alles aan gaat doen om er samen met de leden een goede tijd van te maken!


Intern coördinator
Mijn naam is Hillegonda Hilde Mars, ik ben 19 jaar oud. Voordat ik begon aan mijn bestuursjaar bij SV Gente ben ik actief lid geweest bij de vereniging. Ik zat in de evenementencommissie, de eerste 3 maanden als penningmeester en de rest van het jaar als voorzitter. Tijdens het commissie jaar is mijn liefde voor Gente erg gegroeid. Ik merkte dat ik mezelf in een commissie goed kon ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Graag wilde ik mezelf nog verder ontwikkelen en uitdagen, ik hoorde dat dit goed kon tijdens een bestuursjaar. Best een tijdje heb ik getwijfeld, want zo’n bestuursjaar, das niet niks. Ik hoorde veel verhalen over hoe leuk een bestuursjaar wel niet was, en hoeveel je kon leren in zo’n jaar. Op school ging het redelijk goed, dus een jaartje studievertraging is niet zo erg dacht ik. Na veel gesprekken met vriendinnen en oud-bestuurders heb ik gesolliciteerd. Ik solliciteerde voor de functie intern coördinator. Dit leek me de leukste functie, maar was in mijn ogen ook de functie die het meeste aansluit bij Toegepaste Psychologie. Uiteindelijk is het solliciteren voor bestuur een ontzettend goede keuze geweest. Ik zit in een bestuur met super lieve anderen (hartje hartje Durkje, Dennis, Dianne en Sanne) en leer onwijs veel. Nog geen moment heb ik spijt gehad van mijn keuze, en daarnaast blijkt school ook nog best goed combineerbaar met bestuur, als je niet elke avond in de kroeg staat dan ;). Zo kan ik mezelf ontwikkelen in samenwerkingsverband, een super leuk jaar hebben én mijn vakken halen van de opleiding. Kan niet beter toch?


Extern coördinator
Mijn naam is Anna Dianne Haaksema, 21 jaar en een echte Almeerse met oorspronkelijk Gronings bloed. Na zes jaar havo heb ik een tussenjaar gehad om daarna vol met frisse energie en moed aan de studie Toegepaste psychologie te beginnen. Dit is de allerbeste keuze geweest. Ik heb het enorm naar mijn zin op de studie en zie mijn toekomst zeker in dit werkveld. Het eerste jaar is mij goed afgegaan en in het tweede jaar was ik toe aan een extra uitdaging. Op aanraden van mijn studieloopbaanbegeleider heb ik daarom gesolliciteerd voor het bestuur. De aller beste keuze! Ik word enorm uitgedaagd in het groeien en ontwikkelen van mezelf. Hier word je van tevoren voor gewaarschuwd maar ik had daar geen beeld bij. Ik kan nu ook niet uitleggen wat het precies is. Het is iets wat je zelf moet ervaren. Ik heb de mazzel dat ik dit groeien en ontwikkelen in een heel fijn team mag doen. Het team wat zichzelf het Gente bestuur van 2020-2021 noemt. Ik ben met trots onderdeel van het bestuurd en heb vertrouwen in het neerzetten van een top jaar! Penningmeester
Hoi! Mijn naam is Dennis Buwalda, ik ben 21 jaar en ik ben geboren in een klein dorpje in Friesland. Voordat ik begonnen ben met Toegepaste Psychologie heb ik eerst mijn MBO diploma behaald in ICT. Hierin wilde ik niet verder omdat het toch niet helemaal bij me paste. Ik realiseerde me door zoveel achter computers gewerkt te hebben dat ik eigenlijk juist met mensen wilde werken. Ik vond psychologie erg interessant dus de keuze was snel gemaakt! Het is natuurlijk altijd fijn om te weten dat je ergens op terug kunt vallen in het geval dat het niet goed komt met de studie. Maar hier gaan we natuurlijk niet van uit!

Vorig jaar ben ik PR geweest van de evenementencommissie. Dit is me erg goed bevallen en ik heb hele leuke vrienden gemaakt, toffe evenementen neergezet en veel geleerd. Toch kreeg ik de kriebel om nog meer te leren op persoonlijk gebied. Mijn planningsvaardigheden konden wel een upgrade gebruiken en ik wilde mezelf graag meer uitdagen, daarom heb ik gekozen voor een bestuursjaar bij mijn favoriete studievereniging namelijk Gente.
Dit bevalt mij tot de dag van vandaag nog steeds erg goed! Het is natuurlijk soms even pittig maar ik heb vier prachtige dames naast me om mij dit jaar te supporten in mijn werk en persoonlijke ontwikkeling. Ik had het niet anders gewenst <3.


Secretaris
Mijn naam is Anne-Roos Huiberts, 22 jaar en geboren en getogen in Delfzijl. Mijn échte naam is Anne-Roos maar mensen noemen mij ook wel Sanne.
Na mijn theoretische leerweg te hebben afgerond op de middelbare school ben ik de opleiding onderwijsassistent gaan doen. Deze heb ik in 2017 afgerond en daarna heb ik een jaar gewerkt als onderwijsassistent op een basisschool in Appingedam. In mijn achterhoofd zat altijd het idee dat ik zou willen doorstuderen, dus dat ben ik gaan doen! De opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool vond ik erg bij mezelf passen (en nu nog steeds natuurlijk), wel blijf ik nadenken over een baan in het onderwijs en om dit misschien te combineren met Toegepaste Psychologie. 

Nu ik in het tweede jaar van de opleiding zit, heb ik besloten met volle moed een bestuursjaar te gaan doen bij Gente. Vorig jaar heb ik één jaar in de reiscommissie gezeten wat mij erg goed beviel, vandaar de stap naar een bestuursjaar. Ik hoop dat dit jaar mij veel leert, dat ik nieuwe connecties zal maken, meer uit mijn comfortzone durf te stappen en dat ik mij mag ontwikkelen als secretaris!

Samen met mijn bestuursgenoten hoop ik er een mooi jaar ervan te maken, veel nieuwe ideeën uit te kunnen werken en Gente weer een beetje verder te laten groeien.Onze sponsoren