Vrije ruimte

Ben jij geïnteresseerd in kinderen en volwassenen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en hun gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 


De Academische werkplaats EMB (AW EMB) is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, 's Heeren Loo, Hanzehogeschool Groningen en Koninklijke Visio. 


De Academische Werkplaats EMB wil een bijdrage leveren aan een verbetering in de kwaliteit van bestaan van kinderen en volwassenen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) en hun gezinnen. Dat doen we door praktijk, ervaring en wetenschap bij elkaar te brengen (www.aw-emb.nl). Praktijkvragen worden omgezet in wetenschappelijk onderzoek, vervolgens wordt de wetenschappelijke kennis weer gebruikt in de praktijk. Hierbij wordt nauw samengewerkt met naasten van mensen met EMB en zorgprofessionals. 


Binnen de Academische werkplaats EMB is er ruimte voor onderzoekzoekstages en afstudeeropdrachten. Het onderzoeksprogramma van de Academische werkplaats EMB richt zich op drie overkoepelende thema’s: participatie, fysieke en geestelijke gezondheid en gedrag (gericht op de persoon zelf of professionals). Op onze website staan de lopende projecten waaraan gewerkt wordt:  

Onderzoek Academische Werkplaats EMB - Academische werkplaats EMB (aw-emb.nl). Hierbij kun je denken aan projecten gericht op leefstijl, inzet van technologie of het adequaat signaleren van pijn. 


Zullen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op met: Annelies Overwijk (a.overwijk@pl.hanze.nl, 050 595 1380

Onze sponsoren